Obligationer: Skuffende tillidsdata presser renten yderligere

Skuffende data for det europæiske erhvervsliv trækker onsdag formiddag renterne yderligere nedad på stort set alle obligationsmarkeder.

Skuffende data for det europæiske erhvervsliv trækker onsdag formiddag renterne yderligere nedad på stort set alle obligationsmarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eduardo Munoz

For den danske tiårige toneangivende rente er der tale om et fald til 0,77 pct. eller med 3 basispoint forhold til slutniveauet tirsdag eftermiddag og med 2 basispoint i forhold til udgangspunktet onsdag morgen.

I Tyskland falder den toneangivende rente 3 basispoint til lige under 0,7 pct., som er laveste niveau i to uger, konstaterer Bloomberg News.

PMI-indekset fra eurozonen for februar, der blev offentliggjort onsdag formiddag, viste et fald til 57,7 i februar fra 58,8 i januar. Ifølge Bloomberg News var der ventet et indeks på 58,4.

Senere på onsdagen kommer blandt andet PMI-tal fra USA, som ventes at vise en fremgang for service-indekset i februar til 53,7 fra 53,3 måneden før, mens industriindekset ventes at ligge uændret på 55,5.

Men dagens væsentligste makrobegivenhed finder først sted dansk børslukketid, når referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggøres klokken 20 dansk tid.

Referatet ventes at give et fingerpeg om, hvorvidt der kan blive pillet ved bankens indikationer om tre renteforhøjelser i 2018 og to i 2019. Hælder stemningen over mod at skrue op for de pengepolitiske stramninger, vil det formentlig ramme obligationskurserne.