Obligationer: Ser rentefald efter stor obligationsudstedelse

Der er udsigt til rentefald på obligationsmarkedet på en nøgletalstung fredag.

Der er udsigt til rentefald på obligationsmarkedet på en nøgletalstung fredag. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Der er udsigt til rentefald på obligationsmarkedet på en nøgletalstung fredag.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation faldt torsdag med 1 basispoint til 0,65 pct., efter at den dykkede med 2 basispoint onsdag.

Også i USA er renten på den toneangivende tiårige T-bond faldet på markedet i Tokyo, hvor den fredag morgen handles til lige over 2,30 pct. Det er 2 basispoint mindre end ved dansk lukketid torsdag.

I løbet af formiddagen vil der blive offentliggjort en række nøgletal fra eurozonen, herunder forbrugertillid og økonomisk tillid, mens der ud på eftermiddagen vil indløbe en vigtige store nøgletal fra USA. Det gælder BNP-vækst, privatforbrug og Michigan-tillidsindeks.

Senere vil der blive offentliggjort en række nøgletal fra eurozonen, herunder forbrugertillid og økonomisk tillid, mens der ud på eftermiddagen vil indløbe en vigtige store nøgletal fra USA. Det gælder BNP-vækst, privatforbrug og Michigan-tillidsindeks.

Torsdagens nøgletal overraskede positivt.

Fra nøgletalsfronten meldte 244.000 amerikanere sig som førstegangsledige i sidste uge. Ifølge et estimat var der blandt økonomerne ventet 240.000 nye ledige.

Den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder steg med 6,5 pct. på månedsbasis i juni, hvilket var en positiv overraskelse, da økonomerne havde forudset en fremgang på 3,9 pct.