Obligationer: Rolig morgen i vente på nøgletalsfattig mandag

Frygten for en handelskrig er røget lidt baggrunden i løbet af weekenden, efter at USA's præsidents, Donald Trumps, planer om at indføre importtold på en lang række varer fra Kina var sidste uges helt store omdrejningspunkt.

Scanpix/Iris Fold sammen
Læs mere

Tiltaget med importtakster på op til 60 mia. dollar på import fra Kina sendte aktierne i knæ, mens investorerne flygtede mod obligationer.

Det sendte torsdag renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond ned med 6 basispoint, mens fredag var en mere rolig dag på det amerikanske obligationsmarked, hvor renten lukkede 1 basispoint lavere i 2,81 pct. på markedet i New York.

Mandag morgen er frygten for handelskrig aftaget efter en fredelig weekend uden optrapning af retorikken. Den amerikanske T-bond handles med en rente på godt 2,82 pct. på markedet i Tokyo. Det er næsten uændret, i forhold til da de danske handlere gik hjem fredag eftermiddag.

Det tyder derfor også på, at de danske obligationshandlere går en rolig morgen i møde mandag. Fredag endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,57 pct., og dermed var den uændret fra torsdagens lukkeniveau.

Dagen er stort set tom for nøgletal, og derfor vil investorerne fortsat holde skarpt øje med nyt om handelspolitikken fra både USA og andre regeringsledere. I løbet af dagen kan investorerne også se frem mod flere taler fra centralbankmedlemmer i både Europa og USA.

Jens Weidmann, der er chef for den tyske centralbank og dermed også medlem af Styrelsesrådet i Den Europæiske Centralbank, taler klokken 11.30 i Østrig.

I USA er der først taler i kalenderen efter dansk lukketid, hvor William C. Dudley, der er chef for Federal Reserve i New York og har stemmeret i den pengepolitiske komité FOMC, taler.

»Vi vil især lytte efter Dudleys tanker omkring rentemødet i sidste uge. Dudley har tidligere indikeret, at fire renteforhøjelser i 2018 i hans optik også ville være gradvise renteforhøjelser. I øjeblikket venter Federal Reserve kun tre renteforhøjelser i 2018,« skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Senere taler også Loretta J. Mester, der er chef for Federal Reserve i Cleveland.

Denne uge er påvirket af påskeferie herhjemme, men alligevel byder den også på en række vigtige nøgletal. Der kommer blandt andet nyt om den økonomiske tillid, industritilliden, servicetilliden, forbrugertilliden og forretningsklimaet i eurozonen tirsdag, hvor der også kommer tal for forbrugertilliden i USA.

I løbet af ugen vil investorernes opmærksomhed rette sig mod PCE-kerneprisdeflatoren, der er Federal Reserves foretrukne inflationsindikator. Nøgletallet offentliggøres torsdag, hvor det danske marked har lukket.