Obligationer: Rolig handelsstart med Irma i baghovedet

Det tegner til en rolig afslutning på ugen på obligationsmarkedet, hvor handlerne holder vejret forud for orkanen Irmas ventede hærgen i det sydlige USA.

Foto: DANIEL ROLAND

Det tegner til en rolig afslutning på ugen på obligationsmarkedet, hvor handlerne holder vejret forud for orkanen Irmas ventede hærgen i det sydlige USA.

Torsdag faldt den toneangivende tiårige rente herhjemme med 4 basispoint til 0,44 pct. Til sammenligning gik statspapiret for en uge siden på weekend med en rente på 0,52 pct.

Det var ord fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, der trak ned i renterne, hvor manglende handling blev vekslet til hastigt faldende renter på de europæiske obligationsmarkeder torsdag.

Chefen for Den Europæiske Centralbank brugte ikke sin månedlige taletid efter rentemødet til at komme med prognoser for en forlængelse eller nedtrapning af bankens igangværende obligationsopkøb, der formelt løber ud ved årsskiftet. De beslutninger vil tidligst blive truffet på næste rentemøde i oktober, sagde Mario Draghi på et pressemøde.

I USA var det andre kræfter end Draghi, der hev i den toneangivende tiårige T-bond, der lukkede med en rente på 2,04 pct. i New York efter at have snuset til 2,03 pct. i løbet af dagen. Det er det laveste niveau, siden Donald Trump blev valgt til præsident i november sidste år. Torsdagens slutniveau var 6 basispoint lavere i forhold til ved handlens afslutning onsdag.

Det er nervøsiteten over, hvor store skader orkanen Irma kan føre med sig, når den ventes at gå i land i det sydlige USA - Florida, Georgia eller South Carolina, der blæser renten sydpå. Og fredag morgen startede de asiatiske investorer med at sende renterne ned igen på markedet i Tokyo, men efter at have testet niveauet under 2,03 pct. ligger renten i niveauet 2,04 pct., hvilket er 1 basispoint mere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Der er fredag ingen tunge økonomiske nøgletal, der for alvor kan trække renten rundt i manegen. Det tyske eksporttal fra juli samt den danske handelsbalance - ligeledes for juli - vil dog tiltrække sig lidt opmærksomhed.

»Ser vi et nyt fald i tysk eksport vil det blive taget ilde op, og det kan udløse mindre rentefald,« skriver Sydbank i en kommentar til dagens udvikling på obligationsmarkedet.

/ritzau/FINANS