Obligationer: Rolig dag i renternes tegn

Mandag middag er der ikke de store udsving at berette om på markedet for obligationer. Renten på den tiårige toneangivende statsobligation holder niveauet fra morgenstunden og ligger i niveauet 0,55 pct.

Investorerne har ellers fået et skuffende tal fra Tyskland, hvor fabriksordrer faldt 0,9 pct. i marts, mens der var ventet en stigning på 0,5 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News. Men det påvirker ikke handlen synderligt.

Investorerne kan derudover se bagud på den amerikanske jobrapport fra fredag, som ifølge Sydbanks makroanalytiker, Mathias Rømer Sproegel, var en smule svag trods et solidt fald i arbejdsløsheden samt en opjustering af opgørelsen fra marts i forhold til jobvæksten.

Der kommer ikke nøgletal af betydning resten af mandagen.

FLERE FED-TALER

Senere på dagen kan investorerne se frem til adskillige taler fra chefer for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Når klokken slår 14.25, går Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta, på talerstolen.

Sydbank vil især holde øje med, hvordan medlemmernes ordlyd i forhold til inflationen er.

»Vores fortolkning af ordet "symmetrisk" er, at Fed vil tillade, at inflationen i de kommende måneder skyder en smule over 2 pct., uden Fed vil hæve renten mere, end de gradvise renteforhøjelser Fed hidtil har signaleret,« siger Mathias Rømer Sproegel.

I sidste uge var der rentemøde i Federal Reserve, hvor man fik indføjet, at inflationsmålet er "symmetrisk", og derved åbnede centralbanken op for, at inflationen altså kan ligge på begge sider af 2-tallet.

Tallet fra industriproduktionen i marts i Danmark er også kommet. Det viste et fald på 0,4 pct. ifølge Danmarks Statistik.