Obligationer: Rolig åbning i sigte

Det danske obligationsmarked ventes at åbne roligt op fra morgenstunden onsdag, muligvis med marginale rentestigninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske obligationsmarked ventes at åbne roligt op fra morgenstunden onsdag, muligvis med marginale rentestigninger.

I kølvandet af en række amerikanske og europæiske nøgletal faldt renten tirsdag 6 basispoint til et niveau på 0,60 pct.

Siden da har den toneangivende amerikanske statsobligation, den 10-årige T-bond, oplevet en marginal rentestigning på et enkelt basispoint på markedet i Tokyo.

Onsdagens nøgletalskalender byder på ADP-jobrapporten for juli fra USA samt europæiske producentpriser for juni. Sent i aften dansk tid holder Loretta Mester og John Williams, begge fra Federal Reserve i henholdsvis Cleveland og San Francisco, taler.

- En svag ADP-rapport kan udløse mindre rentefald, skriver Sydbank onsdag morgen i en kommentar.

I Europa viste tirsdagens nøgletal en økonomisk vækst på 2,1 pct. på årsbasis i andet kvartal, hvilket var en forbedring fra 1,9 pct. i første kvartal, men på niveau med økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

- Renterne faldt nogle basispunkter midt på dagen. Det faldt sammen med et brat fald i olieprisen som reaktion på OPECs vigende udbudsdisciplin, skriver Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner.

På den anden side af Atlanterhavet lå Federal Reserves foretrukne inflationsmål, kerneinflationsindikatoren PCE Core, på 1,5 pct. på årsbasis i juni.

Analytikerne havde forventet en stigningstakt på 1,4 pct., samme niveau som måneden forinden, og Nordeas Morten Hessner skriver onsdag morgen, at kerneinflationens fortsat lave niveau styrkede rentens sydgående bevægelse i tirsdagens handel.