Obligationer: Risikovillighed sender renten en smule op

De danske statsrenter følger torsdag morgen i hælene på de amerikanske af slagsen ved at stige en smule.

De danske statsrenter følger torsdag morgen i hælene på de amerikanske af slagsen ved at stige en smule. Fold sammen
Læs mere

Efter kort tids handel bliver den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 handlet med en rente på 0,55 pct., hvilket er 1 basispoint højere end onsdagens slutniveau.

Det følger, efter at renten på det tilsvarende amerikanske statspapir onsdag steg med 4 basispoint for til sidst at lukke i 2,87 pct.

Årsagen var en stigning i olieprisen, som har rundet sit højeste niveau siden slutningen af 2015 på grund af indikationer fra Saudi-Arabien, der ser ud til at ville foretrække en oliepris på mellem 80 og 100 dollar tønden.

Med en stigning i olieprisen er der også skabt generelt øget risikovillighed, og derfor søger investorerne væk fra den relative sikkerhed, som ligger i obligationsmarkedet - med faldende kurser og stigende renter til følge.

På nøgletalssiden har investorerne ikke meget at se frem til torsdag, da kalenderen er blottet for store og potentielt rentebevægende begivenheder.

»Dagen i dag byder ikke på nogen interessante makroøkonomiske opgørelser eller begivenheder, som for alvor vil rykke stemningen på de finansielle markeder, noterer Handelsbanken i en morgenkommentar.«

Dagens få nøgletal af nævneværdig størrelse består af britisk detailsalg for marts, nytilmeldte ledige i USA i sidste uge samt det amerikanske Philadelphia Fed-indeks for april.