Obligationer: Rentestigninger kan fortsætte

Det danske obligationsmarked kan fra åbningen tirsdag fortsætte mandagens tendens med beherskede rentestigninger.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske obligationsmarked kan fra åbningen tirsdag fortsætte mandagens tendens med beherskede rentestigninger.

Udviklingen var mandag ansporet af en stigende risikoappetit blandt investorerne, efter at orkanen Irma mistede noget af pusten ind over land i USA og frygten for en eskalering af forholdet til Nordkorea dæmpedes.

På det danske obligationsmarked steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation 2 basispoint til 0,46 pct. i forhold til niveauet fredag, og tirsdag kan udviklingen hente støtte i yderligere stigninger i de amerikanske renter mandag aften.

Tirsdag morgen i Asien ligger den tiårige amerikanske rente således i 2,13 pct., hvilket er 2 basispoint højere end niveauet ved dansk børslukketid mandag kl. 17.

»Aktørerne på de finansielle markeder drog mandag et lettelsens suk over, at orkanen Irma i USA ikke var helt så ødelæggende som frygtet, og at Nordkorea ikke affyrede et nyt missil i weekenden som frygtet.«

»Den positive stemning gav sig udslag i pæne aktiekursstigninger og højere obligationsrenter. Den gode stemning er fortsat på de fleste asiatiske børser her til morgen,« skriver Handelsbanken i en morgenkommentar.

FN's Sikkerhedsråd enedes mandag aften om nye sanktioner mod Nordkorea som reaktion på landets seneste atomtest, men sanktionerne er ikke så hårde som mange - ikke mindst Donald Trump - havde håbet på, noterer Handelsbanken, og indeholder for eksempel hverken olieembargo eller indefrysning af Kim Jung-uns aktiver.

Tirsdagen byder på et par mindre nøgletal i form af NFIB Small Business Optimism, der som navnet antyder måler optimismen hos de mindre erhvervsvirksomheder.

Derudover kommer der Jolts-jobåbninger, der heller ikke går for at være et af de tunge nøgletal, men ikke desto mindre gav anledning til kursreaktioner i sidste måned.