Obligationer: Rentestigninger i sigte efter aktieoptur

Det peger i retning af små rentestigninger herhjemme onsdag morgen, efter at de amerikanske investorer tirsdag havde risikoappetit og søgte over i aktier, hvilket sendte renterne på de amerikanske statspapirer op.

Den positive aktietendens har også forplantet sig til Asien, hvor der er markante stigninger. Det japanske Nikkei-indeks ligger onsdag morgen med en stigning på 5,7 pct.

Også amerikanske futures peger fra morgenstunden mod yderligere stigninger på 0,6 og 0,8 pct., hvilket vidner om endnu en god dag på aktiemarkedet, der også vil få renterne til at stige.

Ved dansk lukketid tirsdag lå den toneangivende amerikanske tiårige T-bond med en rente på godt 2,18 pct. Og onsdag morgen ligger renten lidt højere i 2,20 pct. på markedet i Tokyo.

- Den gode stemning på aktiemarkederne har været med til at løfte de amerikanske renter, noterer Sydbank i sin morgenmelding, hvorfor der også ventes små rentestigninger på det danske obligationsmarked onsdag.

De forventede rentestigninger vil følge efter en tirsdag, hvor den toneangivende danske tiårige statsobligation lukkede med en rente på 0,90 pct., hvilket var 3 basispoint højere end mandagens slutniveau.

Onsdag er der udover den britiske industriproduktion i juli ingen væsentlige nøgletal, og det kan ifølge Sydbank betyde en rolig eftermiddag på rentemarkedet efter morgenens forventede stigninger.

Ifølge Nordea kan JOLTS-jobrapporten fra USA, der offentliggøres onsdag klokken 16.00, spille en vigtig rolle i Federal Reserves vurdering af arbejdsmarkedet.

- I juni var tallene for ansættelser og opsigelser kun lidt under det niveau, der var gældende, da centralbanken begyndte at sætte renten op i 2004, skriver Nordea i en morgenkommentar.

Inden jobrapporten offentliggøres amerikanske tal for låneansøgninger for sidste uge. De tal bliver offentliggjort onsdag klokken 13.00.