Obligationer: Renterne tegner til at stige marginalt fra start

Det tegner til at blive en dag, hvor obligationsmarkedet vil åbne med små rentestigninger. Flere chefer fra den amerikanske centralbank, Fed, skal en tur på talestolen. Det kan rykke på rentemarkedet.

Klokken 8.00 kommer der desuden tal fra fabriksordrer i Tyskland, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News venter en stigning på 0,5 pct.

»Vi venter, det danske obligationsmarked vil åbne med små rentestigninger. Er ordreindgangen lavere end ventet, kan det presse de europæiske renter en smule ned,« siger Sydbanks makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel i en morgenkommentar.

Investorerne kan også handle på bagkant af den amerikanske jobrapport fra fredag, som ifølge Mathias Rømer Sproegel var en smule svag trods et solidt fald i arbejdsløsheden samt en opjustering af opgørelsen fra marts i forhold til jobvæksten.

Den lange amerikanske rente endte fredagen, som den sluttede torsdag, i 2,95 pct., hvilket var et enkelt basispoint højere, end da de danske obligationshandlere gik hjem. Den korte 2-årige rente tikkede derimod 2 basispoint op i 2,50 pct.

Renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation endte med en stigning på 2 basispoint i 0,55 pct. i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Når klokken slår 14.25 går Raphael W. Bostic, chef for Federal Reserve i Atlanta, på talerstolen, og flere Fed-chefer skal efterfølgende tale.

Sydbank vil især holde øje med, hvordan medlemmernes ordlyd i forhold til inflationen er.

»Vores fortolkning af ordet »symmetrisk« er, at Fed vil tillade, at inflationen i de kommende måneder skyder en smule over 2 pct. uden Fed vil hæve renten mere, end de gradvise renteforhøjelser Fed hidtil har signaleret,« siger makroanalytikeren.

I sidste uge var der rentemøde i Fed, hvor banken fik indføjet, at inflationsmålet er »symmetrisk,« og derved åbnede Fed op for, at inflationen altså kan ligge på begge sider af 2-tallet.

Fra Danmark får investorerne tallene fra industriproduktionen i marts.