Obligationer: Renterne ses følge amerikansk fald

De danske statsrenter går umiddelbart fald i møde fredag morgen, efter at de amerikanske renter dykkede torsdag aften.

Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ. De danske statsrenter går umiddelbart fald i møde fredag morgen, efter at de amerikanske renter dykkede torsdag aften. 
Læs mere
Fold sammen

Her sendte Donald Trumps planer om at indføre toldbarrierer på al import af stål og aluminium i USA renterne ned, og det ventes også at smitte af på det danske marked fredag morgen.

I den asiatiske handelssession fredag morgen handles den tiårige amerikanske rente i 2,82 pct., hvilket er 3 basispoint lavere end ved dansk lukketid torsdag.

Her lå renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme i 0,69 pct. - svarende til et rentefald på 3 basispoint over dagen.

Fra nøgletalsfronten skal investorerne forholde sig til tal for detailsalget i Tyskland allerede fra morgenstunden. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter økonomerne en stigning i salget på 0,7 pct. i januar sammenlignet med december, hvor salget faldt 1,3 pct.

På årsbasis ventes der en fremgang på 3,0 pct. i detailsalget, der i december sammenlignet med december 2016 faldt med 1,9 pct.

Fra Danmark serveres der arbejdsløshedstal for januar, mens eneste højdepunkt i den amerikanske nøgletalskalender er opgørelsen af tillidsindekset fra University of Michigan i februar.

I sin endelige opgørelse ventes det indeks at falde til 99,5 fra 99,9 i den foreløbige opgørelse. Der er dog stadig tale om en klar fremgang fra januar, hvor indekset blev opgjort til 95,7.