Obligationer: Renterne kæmper for at finde retningen

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der er udsving i renterne på det europæiske obligationsmarked onsdag, hvor handlerne har svært ved at finde retningen.

Herhjemme har renten på den toneangivende tiårige statsobligation med udløb i november 2027 eksempelvis været oppe over 0,68 pct. og kortvarigt nede i 0,65 pct., men ved 12-tiden ligger den tilbage i 0,66 pct., hvilket også var status tirsdag eftermiddag.

Tilsvarende udvikling ses på markederne i Frankrig og Tyskland.

Med til at præge handlen har været kommentarer fra Benoît Curé fra topledelsen i Den Europæiske Centralbank. Han fortalte, at bankens styreråd endnu ikke har diskuteret at ændre pengepolitikken, men at det kan komme på tale i fremtiden. Det fik renterne til at falde brat, inden de rettede sig igen.

De amerikanske renter har genvundet det tabte i handlen i Tokyo, hvor markedet onsdag igen er i sving oven på en lukkedag tirsdag i forbindelse med den amerikanske uafhængighedsdag. Den tiårige T-bond ligger i en rente på 2,35 pct.

Investorerne ser nu frem mod eftermiddagens nøgletal for industriordrer i USA samt ikke mindst referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt banken er på at øge renten endnu engang, samt ikke mindst give tegn på hvornår centralbanken vil begynde at neddrosle den massive balance, der er opbygget gennem års obligationsopkøb.

Torsdag kommer ADP-jobrapporten som forløber for fredagens vigtige officielle arbejdsmarkedsrapport. Begge tiltrækker stort fokus.