Obligationer: Renterne i bakgear fra start

De danske statsrenter fortsætter fredag morgen faldet fra torsdag, hvor Donald Donald Trumps planer om at indføre toldbarrierer på al import af stål og aluminium i USA sendte renterne på de amerikanske papirer ned.

De danske statsrenter fortsætter fredag morgen faldet fra torsdag, hvor Donald Donald Trumps planer om at indføre toldbarrierer på al import af stål og aluminium i USA sendte renterne på de amerikanske papirer ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det smitter også af herhjemme fredag, hvor den ledende tiårige rente fra start falder med 1 basispoint til 0,68 pct.

Torsdag faldt den tiårige danske rente med 3 basispoint. Ved lukketid fredag i sidste uge var renten 0,71 pct., og dermed er den gået tilbage med 3 basispoint set over ugen.

Fra nøgletalsfronten skal investorerne forholde sig til tal for detailsalget i Tyskland.

Den endte med en slem skuffelse, da salget faldt med 0,7 pct. i januar sammenlignet med december, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en fremgang på 0,7 pct.

På årsbasis steg detailsalget med 2,3 pct. i januar, men også det var en skuffelse for økonomerne, der havde ventet en fremgang på 3,0 pct.

Til gengæld er faldene i det tyske detailsalg i december blevet nedrevideret, så der nu rapporteres om et fald på 1,1 pct. på månedsbasis mod tidligere oplyst 1,9 pct., mens faldet på årsbasis er revideret til 0,2 pct. fra tidligere 1,9 pct.

Fra Danmark er der blevet serveret arbejdsløshedstal for januar, der viste et fald i ledigheden i årets første måned.

Bruttoledigheden i Danmark faldt med 2000 fuldtidspersoner til 111.200 - svarende til en ledighedsprocent på 4,1 pct. Ifølge Bloomberg News var der ventet en ledighed på 4,2 pct.

Eneste højdepunkt i den amerikanske nøgletalskalender fredag er opgørelsen af tillidsindekset fra University of Michigan i februar.

I sin endelige opgørelse ventes det indeks at falde til 99,5 fra 99,9 i den foreløbige opgørelse. Der er dog stadig tale om en klar fremgang fra januar, hvor indekset blev opgjort til 95,7.