Obligationer: Renterne fulgte med aktierne op

Obligationsrenterne steg i takt med risikolysten onsdag, hvor investorerne gradvist postede flere og flere penge i aktiemarkedet i tro på bedre tider forude.

Samtidig var det en dag med relativt tynd handel på grund af de forestående feriedage.

For den toneangivende danske tiårige obligation blev status op til juleferien, at der nu er en effektiv rente på 0,89 pct. på papiret med udløb i november 2025. Det er 3 basispoint højere end tirsdag, hvor renten steg 5 basispoint.

Også i de fleste andre europæiske lande var der gradvise rentestigninger dagen igennem, så eksempelvis den tyske tiårige rente sluttede i 0,63 pct., ligeledes et løft på 3 basispoint i forhold til tirsdag.

Risikolysten voksede frem, efter at dagen overordnet set bød på positive nyheder på makrofronten, herunder udsigt til kinesiske stimuli til økonomien, fremgang til olieprisen og for flere råvarepriser, samt lovende nøgletal fra USA.

Sidstnævnte kunne fremvise bedre vækst i den gennemsnitlige personlige indkomst i november end forudset, og også forbrugertillidsindekset fra University of Michigan overraskende til den positive side.

Det var nok til at få investorerne til at se bort fra lidt skuffende salg af nye boliger i USA samt mindre nedrevideringer i de seneste vækstopgørelser fra Storbritannien og Frankrig.