Obligationer: Renterne faldt lidt trods olievending

De danske statsrenter kravlede endnu et lille nøk tilbage tirsdag, selv om en vending i oliepriserne hen over dagen ellers fik vendt stemningen på aktiemarkederne til det mere positive.

Foto: SHAMIL ZHUMATOV. Workers prepare pipes to service an oil well on oil fields operated by a subsidiary of the KazMunayGas Exploration Production JSC in Kyzylorda region, southern Kazakhstan, January 21, 2016. Picture taken January 21, 2016. REUTERS/Shamil Zhumatov
Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt med 1 basispoint til 0,71 pct. Det var desuden nogenlunde samme billede, der prægede de øvrige store tiårige obligationer i Europa - i Storbritannien steg renten dog med omkring 1 basispoint.

Tirsdag kiggede investorerne frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der blev indledt tirsdag. Der er på forhånd ikke ventet nogen ændringer i renten på nuværende tidspunkt, men der er lagt op til en eventuel ændring i forventningerne til rentebilledet fremover.

Fra nøgletalsfronten var største højdepunkt en opgørelse over den amerikanske forbrugertillid i januar. Og den overraskede positivt, uden at det for alvor rykkede ved renterne i Europa.

Forbrugertilliden blev opgjort til 98,1 i årets første måned mod 96,3 i december, mens økonomerne havde ventet en indeksværdi på 96,5 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Ifølge Jyske Bank burde forbrugertilliden i USA da også snart begynde at stige lidt som følge af den solide udvikling i verdens største økonomi.

- Forbrugertilliden har været stabil omkring det historiske gennemsnit i stort set hele 2015, og det svarer til, at forbrugerne er nogenlunde neutrale med hensyn til pessimisme/optimisme, skriver banken i en kommentar.

- Forbrugerne burde være blevet mere optimistiske på grund af solid jobvækst, faldende benzinpriser og fortsat lave renter. Omvendt kan uroen på aktiemarkedet give så grimme minder om finanskrisen, at det skræmmer forbrugerne lidt, tilføjer banken.