Obligationer: Renterne falder efter tirsdagens hop

Investorerne sender renten ned onsdag middag i et afventende marked.

Arkivfoto. Investorerne sender renten ned onsdag middag i et afventende marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Den toneangivende danske statsobligation med udløb i 2027 har en rente på lige over 0,66 pct. onsdag middag, hvilket er godt 2 basispoint lavere end tirsdag, da renten steg 6 basispoint.

Investorernes afventende holdning ventes at fortsætte det meste af dagen, da ugens absolutte højdepunkt for rentemarkedet er afslutningen af det todages pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee (FOMC), efter dansk børslukketid.

Mødet, der startede tirsdag, ventes ikke at ændre på renten, og det er også tvivlsomt, om det overhovedet bliver til yderligere renteforhøjelser i år.

Ifølge futuresmarkedet er der 8 pct. sandsynlighed for, at centralbankchef Janet Yellen hæver renten nu, mens prissætningen peger på 53 pct. sandsynlighed for en forhøjelse i december. Af mere end 80 estimater, som Bloomberg News har indsamlet, er der ikke et, der peger på en ændring.

Men udvalgsmedlemmerne ventes at indikere en fremtidig reduktion af bankens balance, der ifølge analytikere vil blive sat i værk efter det kommende FOMC-møde efter sommerferien, der slutter 20. september.

Ud over FOMC-mødet i USA har investorerne haft nøgletal for detailsalget i Danmark og BNP-væksten i Storbritannien. Senere kommer tal for salget af nye boliger i USA.

Detailsalget i Danmark faldt 0,1 pct. i juni. Måneden før var der tale om en stigning på 0,1 pct.

Den britiske økonomi voksede med 0,3 pct. i årets andet kvartal. Godt nok er væksten en anelse højere end i første kvartal, men det er langt fra noget at prale af. Det var dog som ventet og lidt højere end i første kvartal, da den var 0,2 pct.

Salget af nye boliger i USA, der ventes offentliggjort klokken 16, ventes at være 615.000 mod 610.000 måneden før. Tidligere - klokken 13 - offentliggøres tal for ansøgninger om huslån.