Obligationer: Renterne får et tryk i den nye måned

Renterne har fået et mindre tryk ved middagstid tirsdag, hvor europæiske nøgletal har bekræftet, at væksten er taget til i eurozonen.

Foto fra Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne har fået et mindre tryk ved middagstid tirsdag, hvor europæiske nøgletal har bekræftet, at væksten er taget til i eurozonen.

Den økonomiske vækst landede på 2,1 pct. på årsbasis i andet kvartal, hvilket var en forbedring fra 1,9 pct. i første kvartal, men på niveau med økonomers forventninger ifølge Bloomberg News.

Derfor ændrer tallet i sig selv næppe ved markedets forventninger til Den Europæiske Centralbanks, ECB's, pengepolitik.

»Vi ser en fornuftig vækst i Europa, og selv om inflationstallene i går var en spids højere end forudset, så ligger de stadig på et niveau, hvor ECB vil kunne fastholde sin pengepolitik i en rigtig lang periode endnu,« siger rente- og valutastrateg i Jyske Bank Morten Hassing Povlsen til Ritzau Finans.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 12.30-tiden 3 basispoint lavere end mandag i 0,63 pct.

Formiddagens efterspørgsel på lange obligationer kan ifølge Morten Hassing Povlsen være et resultat af såkaldt intervalhandel og også skyldes forventninger til udbuddet.

»Der er færre nyudstedelser af nye statspapirer i de kommende uger, så selv om der ikke mangler varer, så handler det om at være sikker på at være med.«

»Jeg sidder desuden og kigger på de intervaller, vi har haft siden præsidentvalget i USA - det vil sige starten af november. Der ligger vi i den høje ende af de intervaller målt på de lange renter, og det er også dem, der falder i dag,« siger rentestrategen.