Obligationer: Renterne bliver sendt ned af Trump-kommentar

Foto: BRYAN R. SMITH. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Der er mindre rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor investorerne kan handle på en udtalelse fra den amerikanske præsident, Donald Trump, og udsigten til et lynvalg i Storbritannien.

Republikaneren udtalte i påsken til avisen Wall Street Journal, at han helst ser den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holde renten uændret, og at han samtidig finder dollar for stærk. Den amerikanske centralbank har ellers lagt op til flere renteforhøjelser i 2017.

På obligationsmarkedet er der rentefald på alle de store markeder.

I Danmark dykker renten på den toneangivende tiårige statsobligation med 4 basispoint i forhold til onsdag før påske til 0,46 pct., og rundt i Europa er billedet nogenlunde det samme.

På de store linjer kan investorerne se tirsdagens største nyhed komme fra det britiske, hvor premierminister Theresa May har varslet, at der skal holdes valg 8. juni.

De britiske politikere er splittet i spørgsmålet om, hvordan landet skal forlade EU, og derfor er der behov for at høre folket, lyder det fra premierministeren, der ikke engang har været på posten i et år.

Beslutningen giver kun små udsving i de britiske renter, der akkurat som de danske falder en lille håndfuld basispoint tirsdag eftermiddag.

Senere tirsdag vil investorerne formentlig have øjnene rettet mod det amerikanske, hvor der lander en række vigtige nøgletal.

Der bliver offentliggjort statistik for boligbyggeri, udviklingen i udstedelser af byggetilladelser samt industriproduktionen.

/ritzau/FINANS