Obligationer: Renterne åbner så godt som uændrede

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det danske obligationsmarked åbner så godt som uændret onsdag forud for en ventet lettere negativ åbning for aktiebørserne i Europa.

Ved 8.45-tiden ligger renten på den tiårige danske statsobligation i knap 0,66 pct., hvilket er uændret i forhold til niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Tilsvarende udvikling ses på markederne i Frankrig og Tyskland.

Den underliggende tone er rettet let nedad i slipstrømmen af let faldende renter på de amerikanske statspapirer i den tidlige handel i Tokyo, hvor markedet onsdag igen er i sving oven på tirsdagens amerikanske uafhængighedsdags-lukning.


RENTEFALD PÅ T-BONDS ONSDAG MORGEN

Dagen og resten af ugen byder på adskillige nyheder for investorerne at tage bestik af.

Onsdag offentliggøres en række nøgletal fra begge sider af Atlanten, og efter dansk lukketid offentliggøres referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Referatet kan give et fingerpeg om, hvor tæt banken er på at øge renten endnu engang samt ikke mindst give tegn på, hvornår centralbanken vil begynde at neddrosle den massive balance, der er opbygget gennem års obligationsopkøb.

Torsdag kommer ADP-jobrapporten som forløber for fredagens vigtige officielle arbejdsmarkedsrapport. Begge tiltrækker sig stort fokus.

Fredagens jobrapport vurderes at vise en uændret arbejdsløshed på 4,3 pct., mens jobskabelse uden for landbruget estimeres til 177.000 nye stillinger.