Obligationer: Rentereferat fra USA kan sende danske renter op

Referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank var onsdag med til at sende renterne op i USA, og det kan smitte af på de danske statspapirer torsdag morgen.

Der er lagt op til rentestigninger, når det danske obligationsmarked åbner torsdag morgen. Fold sammen
Læs mere

Federal Reserves seneste møde blev afholdt i januar, og referatet, der blev offentliggjort onsdag aften, viste bekymringer i centralbankens top over effekten af præsident Trumps skattelettelser og indikerede, at antallet af renteforhøjelser i år »sandsynligvis« vil blive øget.

Onsdag lukkede den toneangivende tiårige amerikanske T-bond med en rente på 2,94 pct. på markedet i New York efter en ganske volatil dag. Slutniveauet var 5 basispoint højere i forhold til tirsdag.

Torsdag morgen handles T-bonden med en rente på godt 2,93 pct. på markedet i Tokyo, og det er 3 basispoint højere, end da det danske marked lukkede onsdag klokken 17.00.

Dermed er der lagt op til rentestigninger, når det danske obligationsmarked åbner torsdag morgen, efter at renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede 2 basispoint lavere i 0,78 pct. onsdag eftermiddag.

»De europæiske renter åbner højere, efter at obligationsmarkedet sent i går aftes sendte særligt de lidt længere renter i vejret i USA på udsigten til stærk vækst, og en amerikansk centralbank der holder kursen uden at ryste på hånden trods en styrket tro på tiltagende vækst,« skriver Philip Jagd, der er chefstrateg i Nordea, i en kommentar.

Torsdag er det blevet Den Europæiske Centralbanks tur til at løfte sløret for dialogen og diskussionerne på det seneste rentemøde, der blev afholdt i slutningen af januar, når referatet offentliggøres klokken 13.30 dansk tid. Hos Sydbank ventes referatet dog ikke at få den store markedseffekt.

»Vi venter ikke den store dramatik i dagens referat, og derfor vil investorerne se frem til rentemødet i marts, hvor ECB kommer med opdaterede vækst- og inflationsprognoser,« skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Modsat har det tyske IFO-indeks, der tager temperaturen på erhvervslivet, potentiale til at rykke ved markedet, når det offentliggøres torsdag morgen, vurderer både Nordea og Sydbank.

Ifølge estimater fra Bloomberg News venter analytikerne, at den overordnede IFO-indikator for februar falder til 117,0 fra 117,6 i januar. Et større fald kan presse renterne lidt ned og svække euro.

I løbet af eftermiddagen kommer der også tal fra USA - herunder nytilmeldte ledige, fortsatte ledige og ledende indikatorer.