Obligationer: Renten ventes at stige på kinesisk tilbud

Kineserne har rakt en hånd frem mod USA i forbindelse med et møde i Washington om samhandlen mellem de to lande - og det får investorerne til at drage et lettelses suk.

Kineserne har rakt en hånd frem mod USA i forbindelse med et møde i Washington om samhandlen mellem de to lande - og det får investorerne til at drage et lettelses suk. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Ifølge Reuters har Kina tilbudt amerikanerne investeringer og andre initiativer, der skal reducere det amerikanske handelsunderskud med Kina med omkring 200 mia. dollar om året. Selve formålet med mødet er at forhindre en ulmende handelskrig mellem de to lande, efter at USA har indført nye og omstridte toldsatser på importerede varer.

Og det kan tyde på en dag med let stigende renter, efter at renten på den amerikanske T-bond fredag morgen handles i en rente på 3,12 pct., hvilket er 4 basispoint over niveauet ved lukketid i Danmark torsdag.

Torsdag tog renten på den tiårige danske statsobligation sig nogle hop op og ned for til sidst at ende 1 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag. Renten sluttede dagen i 0,64 pct., efter at renten var nede i 0,61 pct. ved middagstid. Da obligationsmarkedet gik på lang weekend i sidste uge - allerede om onsdagen - lå renten på 0,63 pct.

RO PÅ ITALIEN

Ellers er kalenderen stort set støvsuget for nøgletal fra både Europa og USA på ugens sidste dag. Investorerne kan fokusere på udviklingen i betalings- og handelsbalancen for marts i eurozonen.

Samtidig er der tilsyneladende faldet ro på i Italien, hvor en regeringsaftale synes at være på plads mellem Femstjernebevægelsen og Liga Nord, oplyser kilder til Reuters.

»Det endelige regeringsprogram indeholder ifølge nyhedskilderne ingen planer om, at Italien skal forlade euroen. I de første udkast til regeringsprogrammet var tonen markant hårdere blandt andet med formuleringer om, at partierne ville kigge på, hvilke muligheder Italien på sigt ville have for at forlade samarbejdet omkring euroen,« skriver Mathias Rømer Sprogel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Den tiårige italienske rente er steget fra 1,89 pct. mandag morgen til 2,11 pct. torsdag.