Obligationer: Renten var urokkelig trods olieprisdyk

Renterne på de danske statsobligationer lukkede mandag uden at have rykket sig en tomme.

Læs mere
Fold sammen

Det er bemærkelsesværdigt set i lyset af de fortsat dramatisk glidende oliepriser. Den normale reaktion herpå ville være usikkerhed og uro blandt investorerne, som vil trække sig ud af aktier og over i de mere sikre obligationer.

Men mandag medførte olieprisdykket snarere, at markedets aktører begyndte at se frem mod flere stimuli i Europa og Asien, vurderer Simon Fasdal, der er obligationschef i Saxo Bank.

- Olieprisen er faldet til helt nye lave niveauer. Normalt skaber det lidt usikkerhed i markedet, men lige nu lader det til, at markedet i stedet konkluderer, at der ikke er fare for en stigning i europæisk eller amerikansk inflation. Samtidig forventer man, at det - at vi endnu ikke har set bunden af olieprisen - gør, at både Den Europæiske Centralbank og den kinesiske centralbank vil overveje at komme med yderligere stimuli næste år, siger Simon Fasdal til Ritzau Finans.

Den tiårige danske statsrente endte mandag uændret i 0,81 pct., efter at den fredag faldt med 5 basispoint. Samtidig kostede en tønde af den europæiske referenceolie Brent 36,39 dollar, hvilket var et yderligere fald på 1,3 pct. siden fredag.

Fra nøgletalsfronten var der samtidig ikke meget, som mandag kunne rykke ved renterne. Danmarks Statistik præsenterede en opgørelse af forbrugertilliden herhjemme i december.