Obligationer: Renten tog et dyk

Det europæiske obligationsmarked var torsdag præget af faldende renter, mens amerikanerne tog sig en fridag på grund af thanksgiving.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Herhjemme gav det et dyk i renten på den toneangivende danske statsobligation til 0,36 pct. Det var 4 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag.

Mens det amerikanske marked var lukket, kom der flere nøgletal fra Europa - nærmere bestemt Tyskland. Ingen af torsdagens nøgletal formåede at overraske.

Den tyske BNP-vækst i tredje kvartal endte som ventet med en vækst på 1,5 pct. i forhold til samme kvartal sidste år, skriver Bloomberg News.

Også den såkaldte Ifo-indikator, der er en meningsmåling af stemningen blandt Tysklands virksomheder, udviklede sig som ventet, da det lød på 110,4. Økonomerne havde regnet med et indeks på 110,5 ifølge et estimat fra Bloomberg.

»De tyske virksomheder ser dermed foreløbig ud til at ryste den store politiske usikkerhed af sig. Både brexit og Trump kan risikere at få verdenshandlen til at bremse op i de kommende år,« skriver Jacob Graven, cheføkonom ved Sydbank, i en kommentar.

Den ligeledes tyske GfK-forbrugertillid landede på 9,8 mod de ventede 9,7.

Onsdag steg den danske rente ligesom flere af sine europæiske kolleger efter spekulationer om, at Den Europæiske Centralbank (ECB) vil gøre det lettere at låne statsobligationer i banken for at imødegå en risiko for, at pengemarkedet fryser til.