Obligationer: Renten tikker en anelse ned

Mandag morgen byder på et lille rentefald på det danske marked, hvor den toneangivende 10-årige danske rente falder 1 basispoint til 1,64 pct.

Den 10-årige statsobligation oplevede et rentefald på 5 basispoint til 1,65 pct. i sidste uge, og set over den seneste måned er renten reduceret med omkring 30 basispoint.

Ifølge Sydbank er der udsigt til yderligere dyk i starten af denne uge, blandt andet på grund af inspiration fra USA.

Hen over weekenden har den 10-årige amerikanske rente fortsat sit fald, så den i mandag morgens asiatiske handel ligger i 2,47 pct., eller godt 2 basispoint under niveauet fra kl. 17 dansk tid fredag.

Rentedykket blev udløst tidligere på ugen, efter at den amerikanske centralbankchef, Ben Bernanke, i taler til politikerne i Washington understregede, at Federal Reserve ikke har til hensigt at reducere de pengepolitiske lempelser, før økonomien viser tegn på stabil og bæredygtig forbedring.

I weekenden har Pimco, en af verdens største kapitalforvaltere med særligt fokus på fastforrentede papirer, budt ind. Bill Gross fra Pimco mener, at centralbanken tidligst vil stramme sin pengepolitik i 2016, og den udmelding har bidraget til rentefaldet, skriver Bloomberg News.

I Japan følger renterne med de amerikanske ned og lader sig ikke for alvor påvirke af weekendens sejr til premierminister Shinzo Abes parti i valget til det japanske overhus. Sejren giver Abe mere spillerum til at gennemføre sin økonomiske politik, men den var ventet i forvejen og har derfor ikke rykket meget ved statsobligationerne. De 10-årige papirer ligger i en rente på 0,78 pct., omtrent 2 basispoint under niveauet fra fredag.

Mandagen byder kun på et enkelt nøgletal af interesse, når der offentliggøres data for salget af eksisterende boliger i USA. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News i snit en fremgang på 1,4 pct. i boligsalget i juni. Tallet leveres af den amerikanske ejendomsmæglerforening kl. 16.