Obligationer: Renten stort set stabil trods oliepres

Det danske obligationsmarked er ikke åbnet med det dyk, som var ventet i lyset af det ufrugtbare oliemøde i Doha i weekenden.

Foto: KARIM JAAFAR. Det danske obligationsmarked er ikke åbnet med det dyk, som var ventet i lyset af det ufrugtbare oliemøde i Doha i weekenden.
Læs mere
Fold sammen

Det var ventet, at skuffede investorer fra morgenstunden ville vende ryggen til aktier og dermed give et skub ned til renten. Men den toneangivende tiårige danske statsobligation lader sig indtil videre ikke rokke meget i den tidlige handel. Den ligger kun lidt højere end hvor den lukkede fredag, nemlig på 0,36 pct. - et basispoint højere end fredag

I USA er renten derimod faldet efter dansk lukketid fredag. Den bliver mandag morgen handlet 3 basispoint lavere i Asien til 1,72 pct.

Ved weekendens møde mellem Opec-medlemslandene og Rusland lykkedes det ikke at indgå den aftale om fastfrysning af produktionen, som markederne havde håbet på. Det har siden kraftige fald i oliepriserne, hvilket også har sat sig i futures for aktierne. Også de asiatiske markeder lukkede med fald.

Derfor var det ventet, at investorerne ville søge væk fra aktiemarkedet og over i mere sikre investeringsalternativer som blandt andet statsobligationer, men trafikken har endnu ikke medført stigende obligationskurser (faldende renter).

- Vi får ingen tunge nøgletal i dag, så det bliver udviklingen i olieprisen, som vil slå tonen an. Vi forventer, at nattens deroute vil fortsætte, og dermed vil den negative stemning i Asien fortsætte i Europa i dag. Således forventer vi en dag med rente- og aktiekursfald, vurderer Tine Choi, seniorstrateg i Nordea, inden åbningen.

En tønde Nordsøolie koster mandag morgen 41,37 dollar. Ved dansk lukketid fredag var prisen 42,41 dollar per tønde.

Fra nøgletalsfronten er der så godt som stilstand mandag, hvor eneste højdepunkt er det såkaldte NAHB-boligindeks fra USA, der giver et billede af humøret hos de amerikanske byggefabrikanter i april.