Obligationer: Renten stiger før nøgletal fra Europa og USA

De danske obligationsrenter følger i de amerikanskes fodspor og starter dagen med stigninger torsdag kort efter handelsstart.

Foto: JUSTIN LANE. Arkivfoto. De danske obligationsrenter følger i de amerikanskes fodspor og starter dagen med stigninger torsdag kort efter handelsstart. 
Læs mere
Fold sammen

Renten på det danske toneangivende tiårige statspapir stiger fra morgenstunden 4 basispoint til 0,58 pct. efter onsdagens stigning på 3 basispoint.

I USA lukkede den toneangivende tiårige T-bond onsdag med en rente på godt 2,30 pct. i New York, efter at præsident Donald Trump præsenterede sin skattereform, og torsdag morgen bliver papiret handlet med en rente på knap 2,34 pct. Det er 5 basispoint højere, end da de danske handlere gik hjem onsdag.

Torsdag lander en række nøgletal fra både Europa og USA, som kan give investorerne noget at handle på. Først på formiddagen offentliggøres det danske konjunkturbarometer for september, og klokken 11.00 kommer en byge af europæiske nøgletal.

Det gælder blandt andet tyske forbrugerpriser og nøgletal for den økonomiske tillid, industritilliden, servicetilliden, forbrugertilliden og forretningsklimaet i september i eurozonen. Ifølge Bloomberg News venter økonomerne, at den økonomiske tillid lander på indeks 112 mod tidligere 111,9.

»Ser vi større fald i Economic Sentiment-indekset, kan det presse renterne ned og svække euroen,« skriver Sydbank, der venter et indeks på 111,7 i september, i en morgenkommentar.

Fra USA får investorerne nyt om nytilmeldte ledige i uge 38 og om engroslagre. Økonomerne venter, at antallet af nytilmeldte ledige steg til 270.000 fra 259.000, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Derudover offentliggøres den tredje opgørelse af den amerikanske BNP-vækst og privatforbruget i årets andet kvartal.

Også torsdag er der en række taler på programmet. Efter middag går tyske Sabine Lautenschläger, der er medlem af Den Europæiske Centralbanks direktion, på talerstolen i Wien, mens Esther L. George, Stanley Fischer og Raphael W. Bostic, der alle tre er en del af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, også taler torsdag.