Obligationer: Renten stiger en smule efter stort fald tirsdag

Investorerne har fået lidt optimisme tilbage, da de onsdag middag sælger ud af deres beholdninger af danske statsobligationer, hvilket sender statsrenterne opad.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger onsdag middag i 0,32 pct. Det er 1 basispoint højere end tirsdag, hvor renten faldt 7 basispoint på baggrund af en fortsat uafklaret politisk situation i Italien, hvor der begynder at være spekulationer om et snarligt nyvalg, der kan ende med at sende landet ud af EU og eurosamarbejdet.

Bekymringerne hertil satte også sit præg på de amerikanske renter tirsdag, hvor renten på den tiårige statsobligation faldt hele 15 basispoint til 2,79 pct.

- Som noget nyt faldt de amerikanske renter mere end de europæiske, nemlig op imod 0,15 pct.point ved europæisk luk. Et klart tegn på flugt til sikker havn.

- Det samme sås i valutamarkedet, hvor dollaren (og den japanske yen) styrkedes, hvilket er, hvad vi typisk ser, når investorerne tager risiko af bøgerne, skriver Andreas Østerheden, der er seniorstrateg i Nordea, i en kommentar.

Efter et par stille dage på nøgletalssiden er der nyt fra Eurozonen, efter der er offentliggjort data om den økonomiske tillid.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen faldt i maj til 112,5 fra 112,7 måneden før. Økonomerne havde ventet en tilbagegang dog til 112,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

I eftermiddag er der nyt om tyske forbrugerpriser og fra USA ADP-jobrapport, engroslagre samt privatforbrug. Når der er lukket for den danske handel i aften, vil den amerikanske centralbanks periodiske økonomiske barometer-aflæsning - Beige Book - desuden blive offentliggjort. Centralbanken holder herudover bestyrelsesmøde.

/ritzau/FINANS