Obligationer: Renten står i stampe på nøgletalsfattig dag

Den tiårige danske obligationsrente rykker ikke meget på sig fredag, og ved middagstid er den stort set uændret fra gårsdagens niveau.

Det amerikanske rentehop hang blandt andet sammen med Apples meddelelse om it-gigantens 30 mia. dollar store investeringsplan, samt at koncernen vil betale 38 mia. dollar i engangsskattebetaling i USA fra selskabets oversøiske beholdninger, skriver Reuters. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aly Song

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger omkring klokken 12.30 i 0,59 pct., og den er dermed steget 1 basispoint set over ugen.

I Europa er der små rentestigninger på knap 1 basispoint i både Frankrig og Tyskland, og i USA endte renten på det tiårige statspapir også højere i torsdagens handel.

Det amerikanske rentehop hang blandt andet sammen med Apples meddelelse om it-gigantens 30 mia. dollar store investeringsplan, samt at koncernen vil betale 38 mia. dollar i engangsskattebetaling i USA fra selskabets oversøiske beholdninger, skriver Reuters.

Da Apple har parkeret meget af sit oversøiske overskud i obligationer, herunder omkring 53 mia. dollar i amerikanske statsobligationer, skabte meldingen spekulationer om, at Apple vil sælge ud af sine aktiver for at finansiere skat og investeringer.

FÅ NØGLETAL

Kalenderen er stort set tom for helt store nøgletal fredag, og i løbet af formiddagen kom der nyt om udviklingen i både de tyske producentpriser og detailsalget i Storbritannien i december.

I Tyskland viste producentpriserne en stigning på årsbasis på 2,3 pct., og det var helt som ventet af økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det britiske detailsalg bød omvendt på en negativ overraskelse, da det i december viste et fald på 1,6 pct. i forhold til måneden før, mens det på årsbasis samlet steg med 1,3 pct.

Til sammenligning havde økonomerne ventet et fald på månedsbasis på 1 pct., mens de havde sat næsen op efter en stigning på 2,6 pct. på årsbasis.

Ud på eftermiddagen kan forbrugertillidsindekset fra University of Michigan og en tale fra chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, Raphael W. Bostic, dog muligvis skabe bevægelse på rentemarkederne.

/ritzau/FINANS