Obligationer: Renten står i stampe

Ganske som ventet er det danske obligationsmarked onsdag åbnet med en flad udvikling.

Onsdag formiddag byder på PMI-tal fra både Tyskland og resten af eurozonen samt mere nyt om det amerikanske boligmarked, når der klokken 16.00 kommer tal for nye salg af boliger i juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: peter helles eriksen

Renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation ligger uændret på 1,68 pct. sammenlignet med tirsdagens lukkekurs. Det sker, efter at den toneangivende amerikanske statsobligation, den 10-årige T-bond, onsdag morgen blev handlet med en rente på 2,52 pct. på markedet i Tokyo, hvilket er 2 basispoint højere end mandagens slutniveau.

Den amerikanske rente steg efter en skuffende auktion over toårige T-bonds, som ikke fik den ventede tilslutning, ligesom at et par let skuffende nøgletal var med til at ødelægge stemningen. Juni-tal for fremstillingsaktiviteten fra Federal Reserve Bank i Richmond viste uventet et fald på 11 point, og boligpriserne i USA skuffede en anelse.

I Kina kom der tirsdag dårligere end ventede PMI-tal, som kan være med til at puste nyt liv i usikkerheden omkring den kinesiske økonomi, efter at premierminister Le Keqiang tidligere på ugen beroligede markederne ved at sige, at den kinesiske regering ikke vil tolerere vækstrater under 7 pct. af bruttonationalproduktet.

Onsdag formiddag byder på PMI-tal fra både Tyskland og resten af eurozonen samt mere nyt om det amerikanske boligmarked, når der klokken 16.00 kommer tal for nye salg af boliger i juni.

- I mandags kom der skuffende tal for salget af eksisterende boliger. I den forbindelse blev der angivet to årsager til faldet, højere boligrenter og et lavere udbud. Dagens tal for salg af nye boliger kan derfor angive årsagen, da et fald vil betyde, at stigningen i boligrenterne sandsynligvis også var med til at bidrage til faldet i salget af eksisterende boliger, skriver Sydbank i sin morgenbriefing onsdag.