Obligationer: Renten ses stige op til flere tunge nøgletal

En nordkoreansk missiltest fik investorerne til at søge mod de mere sikre papirer gennem tirsdagen - men en bedre end ventet amerikansk forbrugertillid har atter fået risikolysten til at spire.

Arkivfoto. En nordkoreansk missiltest fik investorerne til at søge mod de mere sikre papirer gennem tirsdagen - men en bedre end ventet amerikansk forbrugertillid har atter fået risikolysten til at spire. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

En nordkoreansk missiltest fik investorerne til at søge mod de mere sikre papirer gennem tirsdagen - men en bedre end ventet amerikansk forbrugertillid har atter fået risikolysten til at spire.

Onsdag morgen handles den amerikanske tiårige T-bond på markedet i Tokyo til en rente på mellem 2,14 pct. og 2,15 pct. Det er 3 basispoint højere, end da de danske handlere lukkede bøgerne tirsdag eftermiddag.

Det amerikanske obligationsmarked lukkede tirsdag i det laveste niveau siden november sidste år, og renten på den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på knap 2,13 pct. i New York efter at have dykket til under 2,09 pct. i den tidlige handel. Det tangerer det laveste niveau, siden Donald Trump blev valgt som USA's 45. præsident i november sidste år.

Også de danske renter tog et mindre dyk tirsdag, og renten på den toneangivende tiårige obligation sluttede i 0,47 pct., hvilket var et fald på 2 basispoint i forhold til mandag.

Resten af ugen er nøgletalskalenderen spækket med nyt, som investorerne skal tage bestik af. Allerede onsdag kommer den amerikanske forløber for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer den første reviderede BNP-vækst for andet kvartal.

»ADP-rapporterne har vist temmelig store udsving i de seneste måneder, og sammenhængen mellem ADP-rapporterne og de officielle arbejdsmarkedsrapporter har ikke været speciel god,« påpeger Sydbank i en kommentar til renteudviklingen onsdag.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med små rentestigninger. Viser ADP-rapporten stor fremgang, kan det presse renterne op og styrke dollaren,« lyder det fra banken.

Ifølge Bloomberg News ventes ADP-rapporten at vise en stigning i jobskabelsen i august på 185.000 job mod julis 178.000.

Torsdag er der amerikanske tal for personlig indkomst og privatforbrug, PCE-prisdeflator, Chicago PMI og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, mens fredag er et fyrværkeri af nøgletal med fokus på jobskabelse, arbejdsløshed, lønninger, PMI industri, ISM industri, Michigan-tillidsindeks og anlægsinvesteringer.