Obligationer: Renten op på ryggen af udvikling i USA og tal

Den danske toneangivende statsrente følger i fodsporene på de internationale rentemarkeder torsdag og renterne stiger.

Arkivfoto. Den danske toneangivende statsrente følger i fodsporene på de internationale rentemarkeder torsdag og renterne stiger. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Den danske toneangivende statsrente følger i fodsporene på de internationale rentemarkeder torsdag og renterne stiger.

Renten på det danske toneangivende tiårige statspapir ligger torsdag middag 4 basispoint højere end onsdagens slutniveau i underkanten af 0,58 pct.

I Frankrig og Tyskland stiger den tilsvarende rente med 3-4 basispoint. Den amerikanske tiårige T-bond-rente steg onsdag 5 basispoint i forhold til niveauet ved dansk lukketid efter Trumps fremlæggelse af skattereformplaner.

Torsdag formiddag bød på bedre end ventede tillidsindikatorer fra eurozonen, og det sendte umiddelbart renterne i Tyskland og Frankrig yderligere op.

Samtlige tal for den økonomiske tillid, industritilliden, servicetilliden, og forretningsklimaet i september i eurozonen var bedre end ventet. Ifølge Bloomberg News havde økonomerne ventet, at den økonomiske tillid landede på indeks 112 mod tidligere 111,9. Den landede på 113,0. Den endelige opgørelse af forbrugertilliden kom ind som ventet på minus 1,2.

Fra USA får investorerne nyt om nytilmeldte ledige i uge 38 og om engroslagre. Økonomerne venter, at antallet af nytilmeldte ledige steg til 270.000 fra 259.000, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Derudover offentliggøres den tredje opgørelse af den amerikanske BNP-vækst og privatforbruget i årets andet kvartal.

Også torsdag er der en række taler på programmet.

Efter middag går tyske Sabine Lautenschläger, der er medlem af Den Europæiske Centralbanks direktion, på talerstolen i Wien, mens Esther L. George, Stanley Fischer og Raphael W. Bostic, der alle tre er en del af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, også taler torsdag.