Obligationer: Renten op over dagen i takt med gode nøgletal

Amerikanske nøgletal sendte renten op.

Renten på den danske statsobligation med udløb i 2027 endte med at stige på sin første handelsdag med 7 basispoint til 0,55 pct. Renten steg stille og roligt hen over dagen i takt med, at det blev slået mere og mere fast, at den amerikanske økonomi er på rette spor - og at en amerikansk rentestigning kan være lige om hjørnet.

For mens handlerne tyggede på ord fra den amerikanske præsident, Donald Trump, og fra et par chefer i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, landede flere amerikanske nøgletal bedre end ventet.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, udviklede sig i februar stærkere end ventet, da det steg til 57,7 fra 56,0 måneden før, mens økonomerne ifølge et estimat fra Bloomberg News havde regnet med et indeks på 56,2.

- Industrien i USA har nu oplevet uafbrudt fremgang siden august 2016, og indekset har ikke været højere siden november 2014, skriver Kim Blindbæk, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

- I lyset af de seneste gode økonomiske nøgletal fra USA er sandsynligheden for en renteforhøjelse på rentemødet 15. marts øget. I øjeblikket ligger sandsynligheden for en renteforhøjelse til marts - målt ud fra finansielle instrumenter - på 83 pct., fortsætter han.

Der er dog endnu et par lod, der kan blive tungen på vægtskålen for den amerikanske centralbank. Og det er blandt andet arbejdsmarkedsrapporten for februar, der offentliggøres 10. marts. Stemmer tallene ikke overens med det forventede, kan det dog true udsigterne til et rentehop.