Obligationer: Renten ligger stille på nøgletalstom dag

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger stort set stille fredag, og ved middagstid fastholder den fortsat torsdagens lukkeniveau på 0,64 pct.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger stort set stille fredag, og ved middagstid fastholder den fortsat torsdagens lukkeniveau på 0,64 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Renterne i USA steg ellers efter dansk lukketid torsdag - men stigningen er siden gået i sig selv igen. Investorerne har blandt andet reageret på, at kineserne har rakt en hånd frem mod USA i forbindelse med et møde i Washington om samhandlen mellem de to lande.

Ifølge Reuters har Kina tilbudt amerikanerne investeringer og andre initiativer, der skal reducere det amerikanske handelsunderskud med Kina med omkring 200 mia. dollar om året. Selve formålet med mødet er at forhindre en ulmende handelskrig mellem de to lande, efter at USA har indført nye og omstridte toldsatser på importerede varer.

RO PÅ ITALIEN

Kalenderen er næsten helt tom for nøgletal fra USA og Europa på ugen sidste dag inden weekenden, der for de danske investorer bliver forlænget som følge af 2. pinsedag mandag.

Fra morgenstunden kom der tal for de tyske forbrugerpriser, mens investorerne også har fået nyt om betalings- og handelsbalancen for marts i eurozonen.

Samtidig er der tilsyneladende faldet ro på i Italien, hvor en regeringsaftale synes at være på plads mellem Femstjernebevægelsen og Liga Nord, oplyser kilder til Reuters.

- Det endelige regeringsprogram indeholder ifølge nyhedskilderne ingen planer om, at Italien skal forlade euroen. I de første udkast til regeringsprogrammet var tonen markant hårdere blandt andet med formuleringer om, at partierne ville kigge på, hvilke muligheder Italien på sigt ville have for at forlade samarbejdet omkring euroen, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Den tiårige italienske rente stiger 7 basispoint til 2,19 pct. fredag ved middagstid. Set over ugen er renten steget fra 1,89 pct., som var niveauet mandag.