Obligationer: Renten holder stand i de første handler

Renten på den tiårige danske statsobligation holder stand fredag morgen og fastholder torsdagens niveau på 0,53 pr.

Foto: KEVIN LAMARQUE. Styret rasler endnu en gang med sablen, efter at den amerikanske præsident Donald Trump på FN's Generalforsamling har sagt, at amerikanerne ikke har andet valg end at »fuldstændig ødelægge Nordkorea«, hvis ikke landet ophører med at true USA.
Læs mere
Fold sammen

Renten på den tiårige danske statsobligation holder stand fredag morgen og fastholder torsdagens niveau på 0,53 pr.

Mens markederne mere eller mindre har fordøjet en overraskende aggressiv tone fra den amerikanske centralbank for et par dage siden, er radaren nu drejet mod det nordkoreanske regime.

Styret rasler endnu en gang med sablen, efter at den amerikanske præsident Donald Trump på FN's Generalforsamling har sagt, at amerikanerne ikke har andet valg end at »fuldstændig ødelægge Nordkorea«, hvis ikke landet ophører med at true USA.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, kalder den amerikanske præsidents trusler mod Nordkorea for »den mest glubske krigserklæring nogensinde«.

»Jeg vil med sikkerhed tæmme den mentalt forstyrrede, amerikanske senile olding med bål og brand,« siger Kim Jong-un fredag til det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Hans (Donald Trumps, red.) bemærkninger har overbevist mig om - snarere end at skræmme eller stoppe mig - at den vej, jeg har valgt, er den rigtige, og at det er den, jeg skal følge,« siger Kim Jong-un med henvisning til landets atomprogram.

TILLIDSINDEKS FRA EUROPA OG USA

I løbet af fredagen kommer der på nøgletalsfronten en række PMI-indeks fra både eurozonen og USA, der giver investorerne indblik i, hvordan virksomhederne ser på økonomien.

»Et større end ventet fald i PMI'erne fra eurozonen og USA vil kunne sænke renterne og svække dollaren yderligere,« skriver Sydbank i en kommentar til dagens renteudvikling.

Derudover kan der komme nyt fra brexit-forhandlingerne, da Storbritanniens premierminister, Theresa May, holder en tale om emnet i den italienske by Firenze.

Fredag taler også flere medlemmer fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank, men der er ikke lagt op til taler omkring økonomi, så de vil ifølge Sydbank næppe få den store effekt på markedet.

/ritzau/FINANS