Obligationer: Renten holder niveauet på handelsfattig morgen

Investorerne holder sig på sidelinjen i den indledende del af tirsdagens danske obligationshandel, hvor renten på det tiårige statspapir fra morgenstunden fastholder mandagens lukkeniveau på 0,62 pct.

Arkivfoto. Investorerne holder sig på sidelinjen i den indledende del af tirsdagens danske obligationshandel, hvor renten på det tiårige statspapir fra morgenstunden fastholder mandagens lukkeniveau på 0,62 pct.  Fold sammen
Læs mere
Foto: TORU YAMANAKA

Billedet vil formentlig fortsætte i store perioder af den resterende tirsdag, da de fleste markedsdeltagere ser ud til at indtage en mere afventende position op til ugens højdepunkt. Det finder sted onsdag aften dansk tid med afslutningen af juli-rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Her vil det overraske langt de fleste markedsiagttagere, hvis banken ender med at gøre andet end indikere en fremtidig reduktion af den lempelige pengepolitik.

En eventuel renteforhøjelse er nemlig mere sandsynlig senere på året, hvor oktober og december bliver nævnt som muligheder ifølge Bloomberg News.

Baggrunden for, at banken formentlig ikke igangsætter en renteforhøjelse på juli-rentemødet, skal findes i, at inflationen i USA i øjeblikket ligger under Federal Reserves mål på 2 pct., og derfor kan en pengepolitisk stramning komme lige tidligt nok.

Tirsdag morgen bliver den tiårige amerikanske statsobligation - T-bonden - handlet med en rente på 2,25 pct., hvilket er 1 basispoint højere, end da der blev lukket for handlen med værdipapirer herhjemme mandag eftermiddag.

Kalenderen for tirsdag er relativt tynd og byder blot på de seneste IFO-indikatorer for eurozonen og Tyskland foruden amerikanske boligpriser og forbrugertilliden i USA.