Obligationer: Renten holder fast i månedsrekord

Det danske obligationsmarked åbner tirsdag som ventet uændret i kølvandet af en rolig udvikling i de amerikanske obligationsrenter natten over.

Den 10-årige amerikanske rente ligger fortsat nær det laveste niveau i tre uger og herhjemme er renten på laveste niveau i godt en måned. Mandag viste nøgletal et skuffende fald i salget af eksisterende boliger i USA på 1,2 pct. i juni. Nøgletallet giver anledning til en fortsat tro på, at den amerikanske centralbank vil fortsætte det pengepolitiske program med obligationskøb for 85 mia. dollar per måned et godt stykke tid endnu.

Den toneangivende, 10-årige, danske statsobligation handles tirsdag morgen uændret i en rente på 1,64 pct.

Tirsdagens nøgletal hører til i den mindre sprængfarlige ende. Der kommer ved 16-tiden nyt om forbrugertilliden i eurozonen i juni, der ventes at være forbedret til minus 18,3 fra 18,8 i juni. Den danske forbrugertillid vil formentlig vise en lille fremgang til 3,5 i i juli fra 3,4 i juni, og i USA er det tid til nyt om udviklingen i boligpriserne, der ventes at være steget 0,8 pct. i maj mod 0,7 pct. i april. Alle estimater er indsamlet af Bloomberg News.

Dagens økonomiske nøgletal vil ifølge Sydbank næppe kunne påvirke obligationsmarkederne, medmindre de afviger væsentligt fra forventningerne.