Obligationer: Renten går et nøk op

De danske obligationsmarked indleder som ventet ugen med let stigende renter efter en tilsvarende udvikling i USA. Finansmarkederne er mandag morgen langt fra tynget af den geopolitiske situation, hvilket giver sig udtryk i et markant comeback på de asiatiske aktiebørser, ligesom den 10-årige amerikanske rente stiger en anelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den positive stemning skyldes meldinger fra det russiske forsvarsministerium om, at militærøvelserne nær Ukraines grænse er slut.

Renten på den toneangivende 10-årige amerikanske obligation ligger mandag morgen i Asien på 2,43 pct. - en stigning på 5 basispoint i forhold til niveau ved dansk børslukketid fredag.

Den tilsvarende danske rente er åbnet med en stigning på 1 basispoint til 1,10 pct. I sidste uge dykkede renten med 9 basispoint til det laveste niveau siden sommeren 2012. Der er dog stadig et stykke ned til bundrekorden på 0,97 pct.

Der kommer mandag meget få økonomiske nøgletal fra USA og Eurozonen, så udviklingen i den geopolitiske situation kan meget vel komme til at styre finansmarkederne fuldstændigt.

Herhjemme har Danmarks Statistik dog præsenteret en del statistikker. Forbrugerpriserne steg i juli med 0,8 pct. mod ventet 0,5 pct. ifølge økonomer Ritzau Finans talte med op til regnskabet.

Handelsoverskuddet blev 6,2 mia. kr. i juni mod ventet 6,5 mia. kr., mens betalingsbalancen viste et overskud på 10,5 mia. kr. mod ventet 12,7 mia. kr. ligeledes i juni.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk