Obligationer: Renten fortsætter op trods Nordkoreas FN-modsvar

De danske obligationsrenter fortsætter op tirsdag ved middagstid, efter at mandagen også bød på højere renter for statspapiret.

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske obligationsrenter fortsætter op tirsdag ved middagstid, efter at mandagen også bød på højere renter for statspapiret.

Investorerne har de seneste dage haft en stigende risikoappetit, efter at orkanen Irma mistede noget af pusten ind over land i USA, og frygten for en eskalering af forholdet til Nordkorea er blevet dæmpet, da styret i Pyongyang afholdt sig fra at affyre missiler i weekenden i anledningen af nationaldagen.

Mandag godkendte FN nye sanktioner mod Nordkorea efter landets seneste atomprøvesprængning, og tirsdag fordømmer Nordkoreas FN-udsending de nye sanktioner mod landet. Samtidig bliver der langet hårdt ud efter regeringen i USA, som har lagt pres på for de nye sanktioner.

»Washington-regimet er opsat på politisk, økonomisk og militær konfrontation og er besat af et vildt spil om at stoppe Den Demokratiske Folkerepublik Koreas udvikling af nuklear magt,« lyder det fra FN-udsendingen, der bruger Nordkoreas officielle navn, ifølge Reuters.

Han Tae-song advarer om, at "forestående foranstaltninger" fra Nordkorea "vil få USA til lide den største smerte" nogensinde.

Nordkoreas nyeste udtalelser ser dog ikke ud til at rykke meget på markedet, og omkring klokken 12.00 sælges der fortsat ud af de danske statsobligationer, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation stiger dermed 3 basispoint til 0,49 pct. efter mandagens stigning på 2 basispoint.

På de store markeder i Europa tegner der sig det samme billede, og i Storbritannien, Frankrig og Tyskland stiger renterne på den tiårige statsobligation omkring 3 basispoint. Samtidig søger investorerne mod mere risikobetonede papirer som aktier.

Tirsdag formiddag kom der tal for de britiske forbrugerpriser, der steg 2,9 pct. i august. Det var en smule højere end økonomernes forventning om en stigning på 2,8 pct.

Klokken 12.00 landede NFIB Small Business Optimism, der, som navnet antyder, måler optimismen hos de mindre erhvervsvirksomheder. Indekset steg til 105,3 fra 105,2. Økonomerne havde omvendt ventet et fald til 104,8, viser data fra Bloomberg News.

Tirsdag eftermiddag kommer der Jolts-jobåbninger, der heller ikke går for at være et af de tunge nøgletal, men ikke desto mindre gav anledning til kursreaktioner i sidste måned.