Obligationer: Renten fortsætter nedad

Tirsdag faldt statsrenterne herhjemme igen, efter at retningen mere eller mindre ubrudt har været opad i en længere periode.

Læs mere
Fold sammen

I fraværet af tunge økonomiske nøgletal er det forsat en rolig dag på de danske og europæiske obligationsmarked onsdag.

Tirsdag faldt statsrenterne herhjemme igen, efter at retningen mere eller mindre ubrudt har været opad i en længere periode. Renten på den toneangivende danske statsobligation med ti års løbetid faldt med 4 basispoint til 0,79 pct. tirsdag.

I middagshandelen onsdag er renten faldet 3 basispoint yderligere til 0,76 pct. efter at være kravlet en smule op siden morgenstunden.

Det er lidt anderledes end i resten af Europa, hvor renten står i stampe i Tyskland og Frankrig men stiger 4 basispoint i Storbritannien.

Nyheder omkring gældssituationen i Grækenland og løsningsforslag inden EU-topmødet i Riga torsdag og fredag kan fortsat sætte skub i markedet, men den største begivenhed er et referat fra den amerikanske centralbank Federal Reserve fra sidste måned, som offentliggøres onsdag aften.

- Det, man vil prøve at dissekere ud fra referatet fra mødet i slutningen af april, er, hvad de vil sige om de svage nøgletal for amerikansk økonomi i første kvartal. Vores forventning er, at de vil sige, at det var midlertidige effekter, og vi tror stadig, at de vil indikere, at de hæver renten senere i år, siger Jesper Bamberger, senior aktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

Natten til onsdag viste en statistik, at det japanske bruttonationalprodukt i første kvartal var ganske solidt. BNP voksede med 0,6 pct. sammenlignet med fjerde kvartal og med 2,4 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

Økonomerne havde ventet fremgang på henholdsvis 0,4 pct. og 1,6 pct. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdag morgen var der et mindre nøgletal på kalenderen i Europa i form af tyske producentpriser i april. De steg lidt mindre, målt mod marts, end ventet.

Senere byder dagen på BNP-opgørelse fra Norge for første kvartal samt rentemødereferater fra den britiske centralbank foruden den amerikanske.