Obligationer: Renten fortsætter ned på søgen mod sikkerhed

De danske investorer ser onsdag middag ud til at søge over i de mere sikre værdipapirer, og det sender renterne nedad på landets statsobligationer

Ved middagstid bliver den toneangivende tiårige danske statsobligation handlet med en rente på 0,52 pct., hvilket er 6 basispoint lavere i forhold til tirsdagens lukkeniveau. Ved onsdagens åbning blev statspapiret handlet med en rente på 0,56 pct.

Årsagen til rentefaldet skyldes formentlig den seneste udvikling i handelskonflikten mellem USA og Kina, hvor præsident Donald Trump tirsdag aften har sagt, at han ikke er tilfreds med den seneste udvikling i handelsforhandlingerne med kineserne. Det har nemlig fjernet noget af den optimisme, der ellers herskede tirsdag omkring muligheden for en snarlig aftale mellem landene.

Ved siden af kommentaren fra den amerikanske præsident har investorerne onsdag fokus på aftenens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. På rentemødet fastholdt centralbanken sin ledende rente og meldte igen om "gradvise renteforhøjelser".

- Forventninger om flere renteforhøjelser fra Fed har været med til at skubbe den tiårige rente op ad, og det har fra tid til andet været problematisk for aktierne.

- Investorerne vil derfor holde øje med meldinger om antallet af yderligere renteforhøjelser i år - ud over den, der allerede er indpriset på mødet i juni. Rentemarkedet indpriser i øjeblikket lidt over en renteforhøjelse mere i år ud over den i juni, mens vi venter to, siger chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank.

Fra nøgletalssiden er der desuden kommet tal for indkøbschefernes tillid i både Tyskland og euroområdet i maj, og begge offentliggørelser - målt på PMI-barometrene - skuffede i forhold til økonomernes forventninger ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS