Obligationer: Renten fastholder torsdagens niveau

Der er lagt op til endnu en dag med nervøsitet på de finansielle markeder. Vigende renter på de amerikanske T-bonds viste torsdag vejen, men bevægelserne i rentemarkedet siden dansk lukketid torsdag har været begrænsede.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI

Og det er også det billede, som fredagen begynder med på obligationsmarkedet, hvor renten på den danske tiårige statsobligation ligger uændret i forhold lukketid torsdag på 0,57 pct. Torsdag dykkede renten dog med 7 basispoint i forhold til onsdag.

De internationale rentefald på baggrund af stigende uro på de finansielle markeder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag underskrev en memorandum om massive toldsatser på kinesiske varegrupper, er dermed klinget af fredag morgen.

Men uroen på aktiemarkederne fortsætter med massive kursfald i Asien, mens de amerikanske futures samtidig indikerer yderligere fald, hvilket kan lægge pres på renterne i løbet af fredag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede 6 basispoint lavere i 2,82 pct. på markedet i New York.

Fredag morgen ligger T-bonden på en rente på 2,81 pct., hvilket er uændret i forhold til niveauet, da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Der er ikke de store nøgletal på programmet fredag. Fra den hjemlige scene kommer detailsalg, som viste et højere salg end ventet i februar, mens de internationale økonomiske data begrænser sig til ordreindgang af varige goder og salg af nye boliger i USA.