Obligationer: Renten falder mens investorer søger i sikkerhed

De danske obligationsrenter falder ved middagstid, mens investorerne søger mod mere sikre aktiver, efter at den nordkoreanske missilaffyring over Japan natten til tirsdag har skabt fornyet usikkerhed i markederne.

Foto: STR.
Læs mere
Fold sammen

De danske obligationsrenter falder ved middagstid, mens investorerne søger mod mere sikre aktiver, efter at den nordkoreanske missilaffyring over Japan natten til tirsdag har skabt fornyet usikkerhed i markederne.

I lande som Tyskland, Frankrig, Holland, Sverige, Schweiz, Belgien og Spanien er der ligeledes faldende renter tirsdag omkring klokken 12.30. Den nordkoreanske missiltest har fået markedsdeltagerne til at gå i sikkerhed i blandt andet statsobligationer.

»Vi ser et klassisk »risk off«-mønster, efter at Pyongyang (hovedstaden i Nordkorea, red.) affyrede den ballistiske missil,« siger Rene Albrecht, analytiker i DZ Bank, til Reuters og henviser til, at der både er øget efterspørgsel på japanske yen og guld.

Tirsdag ved middagstid ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i underkanten af 0,47 pct. Det er på linje med niveauet ved handelsstart og 2 basispoint lavere i forhold til niveauet ved dansk lukketid mandag.

I løbet af formiddagen lå renten kort under 0,45 pct., men siden fandt den tilbage til morgenens niveau.

FORBRUGERTILLID FRA USA OG TYSKLAND

Dagens vigtigste nøgletal lander fra USA tirsdag eftermiddag, når der kommer tal for forbrugertilliden for august. Der ventes ifølge estimater fra Bloomberg News et lille fald til 120,7 fra 121,1 blandt økonomerne.

Den amerikanske forbrugertillid har vist en stigende tendens i år. I januar blev forbrugertilliden opgjort til 111,6, men siden da er forbrugertilliden steget til 121,1.

Tirsdag morgen er der leveret tal for forbrugertilliden i september fra Europas største økonomi - den tyske. Den steg til 10,9 mod en forventning om et uændret indeks på 10,8 ifølge Bloomberg News.

Forbrugertilliden i Tyskland er steget konstant siden april og befinder sig på det højeste niveau i opgørelsens levetid.

Efterfølgende blev en foreløbig opgørelse over BNP-væksten i Frankrig offentliggjort, og her landede væksten på 1,7 pct. på årsbasis, hvilket var en smule under væksten på 1,8 pct., som var ventet blandt økonomerne. Væksten sammenlignet med første kvartal landede dog som ventet på 0,5 pct.

Resten af ugen bygges der op til fredagens amerikanske jobrapport.

Onsdag fremlægges forløberen for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer den første reviderede BNP-vækst for andet kvartal, og torsdag er der data for personlig indkomst og privatforbrug, PCE-prisdeflator, Chicago PMI og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Fredag rundes ugen af med et fyrværkeri af tal for jobskabelse, arbejdsløshed, lønninger, PMI industri, ISM industri, Michigan-tillidsindeks og anlægsinvesteringer.