Obligationer: Renten er uændret efter europæiske nøgletal

REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske renter ligger uændrede tirsdag middag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger i 0,36 pct., hvilket er samme niveau som mandag.

En stigning på 2 basispoint er gået i sig selv efter offentliggørelsen af PMI-tal fra Europa. Og nu venter markedet på eftermiddagens tal fra USA.

EUROZONEN SKUFFER

Mens det tyske PMI-barometer over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig bedre end ventet i julis foreløbige opgørelse, så skuffede tallet for eurozonen.

Det overordnede tyske indeks fra Markit og BME steg til 55,3, hvor der var forudset 54,8. I juni var indekset på netop 54,8.

For servicesektoren faldt PMI'en til 54,4 fra indeks 54,5 måneden før, hvilket var ventet ifølge Bloomberg News. Indekset for fremstillingsindustrien udviklede sig derimod en del bedre end ventet, da det landede på 57,3, hvor økonomerne regnede med indeks 55,5, efter at det hed 55,9 i juni.

Den foreløbige opgørelse fra eurozonen skuffede derimod, da det samlede PMI-indeks landede på 54,3 mod 54,9 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 54,8 blandt økonomerne.

Underindekset for industrisektoren steg dog til 55,1 fra 54,9 i juni, mens økonomerne havde ventet et fald til 54,7.

For servicesektoren faldt PMI'en omvendt til 54,4 fra 55,2 måneden før mod ventede 55,1.

Ifølge Sydbank vil handelsstridighederne med USA i spidsen også være et tema, når investorerne vurderer tirsdagens tal.

»Det vil efter alt at dømme påvirke PMI-indeksene i den kommende tid. Vi forventer dog ikke nogen større negativ indflydelse, så længe handelsbarriererne ikke bliver udvidet yderligere,« skriver Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank, i et notat.

PMI-tallene fra USA kommer klokken 15.45 dansk tid. Her ventes indekset for industrien at falde til 55,1 i juli fra 55,4 i juni, mens indekset for servicesektoren ventes at lande uændret i 56,5.

/ritzau/FINANS