Obligationer: Renten bliver på stedet frem mod nøgletal

Det danske obligationsmarked lægger roligt fra land fredag morgen, hvor investorerne ser ud til at afvente en række nøgletal fra både Europa og USA.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Det danske obligationsmarked lægger roligt fra land fredag morgen, hvor investorerne ser ud til at afvente en række nøgletal fra både Europa og USA.

Efter kort tids handel ligger den tiårige danske statsobligation med en rente på godt 0,56 pct., hvilket er lig lukkeniveauet torsdag eftermiddag. I torsdagens handel steg renten på det toneangivende statspapir 2 basispoint.

Ses der bort fra fredagens foreløbige udvikling har de globale statsrenter også været generelt opadgående de seneste dage, hvilket hænger sammen med onsdagens præsentation af den længe ventede skattereform fra den amerikanske præsident, Donald Trump, som sigter efter at give skattelettelser til både almindelige arbejdere og virksomheder.

De udsigter har siden sendt aktierne op, mens obligationsrenterne er røget samme vej.

»Planen er mindre vidtgående end de tidligere fremlagte, men når den alligevel havde positiv markedseffekt (torsdag, red.) skyldes det måske, at udspillet er mere moderat og derfor spås større chance for rent faktisk at blive vedtaget«, vurderer Handelsbanken i en kommentar.

Efter at have lukket med en rente på godt 2,31 pct. i New York bliver den tiårige amerikanske statsobligation - T-bonden - fredag morgen handlet 1 basispoint højere i den asiatiske handel. Det er omkring 1 basispoint lavere, end da det danske marked lukkede torsdag.

»Den amerikanske tiårige rente var en overgang oppe i 2,35 pct. i går, men er siden faldet tilbage. Den største eufori omkring Trumps skatteudspil har formentlig bundfaldet sig i de fleste investorers optik, hvilket kan have sendt renterne lidt ned igen«, spekulerer Sydbank i en kommentar.

Fredag kommer investorerne til at kunne se frem til tal for den danske BNP-vækst i andet kvartal, der ifølge Bloomberg ventes at være steget 0,6 pct. Senere kommer der blandt andet data for den tyske arbejdsløshed i september, forbrugerprisestimat for eurozonen samt data for personlig indkomst og forbrug i USA i august.