Obligationer: Renten bakker lidt efter USA-uro

Renterne på den 10-årige danske statsobligation er fredag åbnet som ventet med et lille fald på 2 basispoint til 0,53 pct. og fortsætter dermed torsdagens tendens, hvor den faldt med 1 basispoint.

Arkivfoto. Renterne på den 10-årige danske statsobligation er fredag åbnet som ventet med et lille fald på 2 basispoint til 0,53 pct. og fortsætter dermed torsdagens tendens, hvor den faldt med 1 basispoint. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Renterne på den 10-årige danske statsobligation er fredag åbnet som ventet med et lille fald på 2 basispoint til 0,53 pct. og fortsætter dermed torsdagens tendens, hvor den faldt med 1 basispoint.

Det sker på en dag med få vigtig nøgletal, oven på en torsdag hvor både det amerikanske obligations- og aktiemarked var faldende i kølvandet på tvivl om Donald Trumps lovede skattelempelser og reformer.

»Den sure stemning på aktiemarkederne er med til at udløse rentefald på langt de fleste obligationsmarkeder. Det skyldes dog også rygter om, at Gary Cohn (topøkonom i det Hvide Hus) vil trække sig tilbage,« skriver Sydbank Markets i en kommentar.

Fredag morgen handles den toneangivende tiårige tyske statsobligation med et fald i renten på 1 basispoint, mens den britiske falder med 2 basispoint.

Ligeledes fra morgenstunden viste tal på de tyske producentpriser i juli en lidt bedre end ventet udvikling og steg med 0,2 pct. mod ventede uændret ifølge estimater fra Bloomberg News.

Fredagens byder inden for nøgletal fra eurozonens betalingsbalance samt produktion i bygge og anlæg for juni.

På den anden side af Atlanten bliver det holdt øje med det foreløbige Michigan-tillidsindeks, der er en landsdækkende forbrugertillidsindikator, for august. I juli blev indekset opgjort til 93,4, og der ventes et næsten uændret indeks på 94 ifølge Bloomberg News.

»Ser vi et større fald i Michigan-indekset, kan det presse renterne ned og svække dollaren,« lyder det fra Sydbank.

Derudover holder Robert S. Kaplan, direktør for Federal Reserve i Dallas, tale i Dallas.