Obligationer: Rentehop efter mindsket fokus på handelskrig

Stigende renter starter dagen på det danske obligationsmarked torsdag, og dermed følger de i de amerikanske renters fodspor. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Stigende renter starter dagen på det danske obligationsmarked torsdag, og dermed følger de i de amerikanske renters fodspor.

Markedet var onsdag præget af Kinas gengældelse over for præsident Trumps plan om at pålægge importafgifter på kinesiske varer. Kina slog tilbage med en liste over told på amerikanske importvarer som sojabønner, fly, biler, oksekød og kemikalier.

Det fik i første omgang renterne og aktierne til at falde, men senere vendte udviklingen igen. Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation onsdag i 0,53 pct. - et fald på 2 basispoint fra tirsdag.

Torsdag stiger renten på det tiårige statspapir omvendt knap 2 basispoint til 0,55 pct. kort efter handelsstart.

Dagen byder på flere nøgletal fra både Europa og USA, men ifølge Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, kommer de ikke til at få den helt store betydning.

»Der er flere sekundære nøgletal i dag, der kan give små udsving på obligationsmarkederne, men der er næppe nogen nøgletal, der i sig selv kan give de helt store bevægelse,« vurderer han i en kommentar.

Herhjemme endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation onsdag i 0,53 pct. - et fald på 2 basispoint fra tirsdag.

Før handelsstart har investorerne fået nyt om udviklingen i bruttonationalproduktet og arbejdsløsheden i Danmark. BNP-væksten steg i fjerde kvartal 0,9 pct. i forhold til kvartalet før, viser den endelige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ledigheden lød i februar på 4,1 pct., og det var på linje med måneden før, men lidt lavere end i samme måned sidste år, hvor ledigheden var på 4,2 pct.

I løbet af formiddagen offentliggøres der endelige PMI-tal fra en række europæiske lande. For eurozonen ventes det samlede PMI-indeks for marts at lande på 55,3, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Der kommer også tal for producentpriser og detailsalget i eurozonen, og i februar ventes sidstnævnte at være steget 0,5 pct. på månedsbasis.

Fra USA kommer der nye ledighedstal, og samtidig offentliggøres den amerikanske handelsbalance. Antallet af nytilmeldte ledige ventes at lande på 225.000 i uge 13 mod 215.000 ugen forinden, skriver Bloomberg.

/ritzau/FINANS