Obligationer: Rentefald kan smitte af

Rentefald på det amerikanske obligationsmarked kan smitte af, når det danske marked tager hul på ugen.

Opmærksomheden ventes i løbet af mandagen at samle sig om et par aktivitetsindikatorer fra USA, hvor centralbankens afdelinger i Dallas og Chicago tager temperaturen på det regionale erhvervsliv.

Desuden taler James Bullard, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i St. Louis, klokken 14 dansk tid, og lidt senere klokken 16 kommer der tal for salget af nye boliger i USA. Der ventes en stigning i salget af nye boliger til 648.000 i januar fra 625.000 i december, viser et estimat fra Bloomberg News.

Den tiårige amerikanske statsobligation handles mandag morgen med en rente på godt 2,86 pct. på markedet i Tokyo. Det er 2 basispoint lavere, end da de danske handlere gik hjem fredag eftermiddag.

Ud over mandagens taler og statistikker ser markedet frem til nyt fra den nye amerikanske centralbankdirektør, Jerome Powell, der tirsdag for første gang skal fremlægge sin halvårlige redegørelse i Kongressen.

Her vil analytikerne spejde efter eventuelle opdateringer af centralbankens økonomiske prognoser i lyset af præsident Donald Trumps skattelettelser og udgiftsplaner, foruden den nylige acceleration i inflationstakten.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter. Der vil nok generelt set være en afventende adfærd på obligationsmarkederne forud for Powells tale i Kongressen i morgen, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en bankens morgenkommentar.

Fredag faldt den tiårige danske rente med 4 basispoint til 0,71 pct.

/ritzau/FINANS