Obligationer: Rentefald i syd og stigninger i nord

Obligationsinvestorerne bevæger sig stille og roligt imod Sydeuropa på en tirsdag, hvor det ellers er småt med nyheder, der for alvor kan sætte gang i rentebevægelser.

Foto: Kim Haugaard. Renten på det tyske og britiske søsterpapir stiger med omkring 2 basispoint, mens renten er nedadgående i Italien, Spanien, Grækenland og Portugal.
Læs mere
Fold sammen

 I Nordeuropa er der mindre rentestigninger, mens der længere sydpå bydes på rentefald i flere af de kriseramte økonomier.

Den toneangivende 10-årige danske statsobligation handles ved 11-tiden til en rente på 1,68 pct. - eller omkring 4 basispoint højere end mandagens lukkeniveau.

Den danske forbrugertillid viste tidligere tirsdag en stigning til 3,7 i juli fra 3,4 måneden før. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der ventet et indeks på 3,5.

Renten på det tyske og britiske søsterpapir stiger med omkring 2 basispoint, mens renten er nedadgående i Italien, Spanien, Grækenland og Portugal.

Mandag viste nøgletal et skuffende fald i salget af eksisterende boliger i USA på 1,2 pct. i juni. Nøgletallet giver anledning til en fortsat tro på, at den amerikanske centralbank vil fortsætte det pengepolitiske program med obligationskøb for 85 mia. dollar per måned et godt stykke tid endnu.

Tirsdagens nøgletal hører til i den mindre rentefølsomme ende. Klokken 15.00 kommer der nyt om de amerikanske boligpriser i maj, som ventes at være steget med 0,8 pct. sammenlignet med måneden før. Og en time senere er der tal for forbrugertilliden i eurozonen i juli, der ventes at være forbedret til minus 18,3 fra 18,8 i juni ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Dagens økonomiske nøgletal vil ifølge Sydbank næppe kunne påvirke obligationsmarkederne, medmindre de afviger væsentligt fra forventningerne.