Obligationer: Rentefald frem mod amerikanske nøgletal

Renten på den tiårige danske statsobligation falder fredag middag med 3 basispoint til 0,53 pct., på en dag hvor der kommer en række nøgletal fra den anden side af Atlanten.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Renten på den tiårige danske statsobligation falder fredag middag med 3 basispoint til 0,53 pct., på en dag hvor der kommer en række nøgletal fra den anden side af Atlanten.

»Det er lidt opsamling, og det er måske også en konsekvens af, at det er den sidste dag i kvartalet, hvor man begynder at positionere sig. Vi er stort set på samme niveauer som for et kvartal siden«, siger Morten Hassing Poulsen, rente- og valutastrateg i Jyske Bank.

Udviklingen ligger stort set på linje med renten på statsobligationer med tilsvarende løbetid på tværs af Europa. Tiårige tyske og britiske statsobligationer handles begge med fald på 2 basispoint, mens den franske handles med et fald på 3 basispoint.

»Vi har set lidt svagere inflationstal end ventet fra Italien, og så kom det endelige tal for inflationen i Eurozonen, der overraskede lidt i forhold til konsensus, og som er med til at trykke renterne lidt ned«.

»Det er lidt et signal om, at Den Europæiske Centralbank ikke vil accelerere deres opstramning i forhold til det, man gik og forventede efter ECB-mødet for et par uger siden«, siger Morten Hassing Poulsen.

Nøgletalskalenderen byder fredag på tal for det amerikanske privatforbrug og kerneinflationen målt ved den såkaldte PCE-prisdeflator umiddelbart inden aktiebørserne i USA's åbning.

»Kerneinflationstallet bliver meget vigtigt for Federal Reserve, den amerikanske centralbank, fremadrettet. Vi regner med, at Fed hæver renten i december, og der skal virkelig ske noget meget negativt, før det ikke sker«, siger Morten Hassing Poulsen.

Senere kommer PMI-tal fra Chicago og det endelige Michigan-tillidsindeks for september, inden Patrick Harker, chef for Federal Reserve, skal holde tale.