Obligationer: Rentedyk efter inflationstal

Den toneangivende tiårige danske rente faldt i løbet af torsdag med 6 basispoint til 0,81 pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var lignende udviklinger på de internationale rentemarkeder med fald på omkring en håndfuld basispoint både i Nord- og Sydeuropa.


- Overordnet set var der lidt svagere tal for inflationen end ventet, siger Morten Hassing Povlsen, rentestrateg i Nordea, til Ritzau Finans og påpeger, at det er et tyndt marked lige nu.

De tyske forbrugerpriser viste en beskeden stigningstakt på 0,2 pct. på årsbasis i juli efter en stigningstakt på 0,3 pct. måneden før. Endvidere viste spanske inflationstal en helt flad prisudvikling på årsbasis i denne måned, ifølge en foreløbig opgørelse.


Torsdag bød endvidere på amerikanske nøgletal. De viste, at 267.000 amerikanere meldte sig som førstegangs ledige i sidste uge. Det var dermed lidt færre nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News var der blandt økonomerne ventet 270.000 nye ledige.

Endvidere viste den amerikanske økonomi sig at være vokset med 2,3 pct. i andet kvartal i forhold til første kvartal opgjort i annualiserede tal. Udviklingen var dermed lidt svagere end ventet, idet konsensus blandt økonomerne ifølge Bloomberg News var en vækst på 2,5 pct.


Et andet forhold, der spillede ind, var en artikel fra erhvervsavisen Financial Times, som skrev, at Den Internationale Valutafond, IMFs, bestyrelse havde fået at vide af IMF-ansatte på et bestyrelsesmøde, at Grækenlands gældsniveau og dets historiske evne og lyst til at implementere reformer gør det problematisk at deltage i endnu en redning af landet.

- At IMF ikke vil være med i hjælpepakken omkring Grækenland, skaber noget usikkerhed, siger Morten Hassing Povlsen.